Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς τώρα πια???

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον; Δηλαδή πόσες διαφημίσεις πρέπει να βάλει η Greenpeace για να αφυπνίσει το κοινό; Θυμάμαι μια διαφήμιση που είχε παιχτεί αρκετές φορές το καλοκαίρι. Ήταν με ένα παιδάκι που σε αγριοκοίταζε και ήταν έτοιμος να σε πλακώσει στο ξύλο επειδή ο πλανήτης υπερθερμαίνεται
Εντάξει καταλαβαίνω πως σου έρχεται να τον αφανίσεις αλλά και για να του την σπάσεις περισσότερο να κυκλοφορείς με ένα SUV σε όλη την Σαουδική Αραβία. Και στην τελική όταν σου περάσει όλη η τσατίλα σκέφτεσαι ότι εσύ έχεις ζήσει όλα τα καλά (την φύση, τα δέντρα κτλ) και τι σε ενδιαφέρει τι λέει το μικρό στην τηλεόραση. Στην τελική μη σώσει και τα έχει.
Όμως δεν είναι έτσι. Το εξαγριωμένο ύφος αυτού του παιδιού, θέλει να δείξει ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και γρήγορα μάλιστα. Άμα αφήσουμε την γη μας απροστάτευτη χωρίς να την αγαπήσουμε και να την φυλάξουμε σαν κάτι πολύτιμο τότε θα χαθεί μέσα από τα χέρια μας, και αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα να χαθούμε και εμείς. ΄
Οι πάγοι λιώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει και τι κάνουμε εμείς...; Ίσα ίσα, βοηθάμε σε όλη αυτή την καταστροφή. Καθόμαστε άνετοι στις πολυθρόνες μας και στους καναπέδες χωρίς να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Πετάμε τα σκουπίδια όπου βρούμε χωρίς να ενδιαφερόμαστε, καταναλώνουμε ασταμάτητα νερό και ρεύμα και το πιο σημαντικό ρυπαίνουμαι το περιβάλλον με τα καυσαέρια. Και αυτό γιατί; Γιατί από την στιγμή που είμαστε υγιείς, έχουμε μια οικογένεια που νοιάζεται για εμάς και την εργασία μας (που και να καταστρέφει το περιβάλλον δεν ενδιαφερόμαστε γιατί παίρνουμε έναν ικανοποιητικό μισθό), τότε γιατί να ενδιαφερθούμε τι γίνεται έξω από το σπίτι μας; Όμως ξέχασα το κυριότερο να αναφέρω! Είμαστε άβουλα όντα που μας παρασύρει το πλήθος και ότι πουν οι περισσότεροι, επειδή έχουμε μειωμένη κρίση, μας παρασύρει το πλήθος έτσι όπως παρασύρει ο καταρράχτης ένα μικρό και αβοήθητο παιδί.
Ελπίζω μετά από όλα να έχετε ταρακουνηθεί έστω και λίγο και να δείξετε το ενδιαφέρον σας για όλα όσα γίνονται γύρω σας. Γιατί αν προσπαθήσετε εσείς θα προσπαθήσουν και άλλοι και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν για το καλό του κόσμου.

JOIN
THE ENERGY
REVOLYTION
GREENPEACE

Δεν υπάρχουν σχόλια: